onsdag 5. mars 2014

OPPSKRIFT PÅ OSTEKAKE

Jeg har registrert bloggen min på {matbloggtoppen},
så da hender det jeg legger ut noen oppskrifter her da vet dere.
Denne gangen er det oppskrift på ostekake med blå druer, som jeg har funnet {HER}
Det Søte Liv er verdt et besøk om du har tenkt til å bake,
sååååå mange gode oppskrifter!! 
 
 
Jeg lagde den første gangen til Amalie sin 5 års bursdag,
og laget den nå igjen til Mie sin 3 års bursdag.
Den er veldig god, og ikke mektig.
Ostekremen i midten er mild og luftig!
 
 
Oppskriften er som følger:
 
Ingredienser Bunn
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør
 
Fyll
1 pakke sitrongelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g Philadelphia kremost
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
 
Pynt
250 g søte og steinfrie blå druer
1 pakke skogsbærgelépulver
(Jeg har ikke funnet denne geléen, så jeg bruker bringebærgelé)
2,5 dl vann
 
Fremgangsmåte
Knus kjeksen i en morter eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikkpose og kjevle over.
Bland kjekssmulene med smeltet smør.
Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.
Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen.
Sett formen kaldt.
Løs opp sitrongelépulveret til fyllet i kokende vann.
Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende.
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker.
Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet.
Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.
Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Del de blå druene i to. Legg dem oppå den stivnede ostefromasjen, gjerne i mønster.
Kok opp 2,5 dl vann og ha i skogsbærgelépulveret.
Rør til gelépulveret har løst seg opp.
Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.
Hell den så forsiktig i formen over druene (se tips).
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
                
Tips 
Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen.
Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken,
vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.
Vær oppmerksom på at druene kan begynne å flyte opp og forflytte seg når du har over geléen.
Det er ergerlig hvis du har lagt dem i pent mønster.
For å unngå dette må du øse geléen helt forsiktig over druene
(bruk gjerne en spiseskje og ta deg god tid).
La så kaken bli stående på kjøkkenbordet til geléen har stivnet såpass at du trygt
kan flytte kaken til kjøleskapet uten at druene forflytter seg.
 
Nyyyt det ferdige resultatet!
Fin kveld til dere,
klem fra
Hilde Pernille
 
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

På grunn av mye spam-kommentarer, er jeg nødt til å ha ordrebekreftelse på kommentarene- beklager dette.
Håper du likevel legger igjen spor etter deg.
Det settes stor pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...