søndag 24. november 2013

Karamellcupcakes med Dumlekrem!

O jiiiiises, jeg har funnet enda en favoritt blandt cupcakes...



Hvis du skal kose deg litt ekstra en dag i nærmeste framtid,
så anbefaler jeg virkelig denne.
 
 
OPPSKRIFTEN
til ca. 12 stk. er som følger:
 
Karamellmuffins
1 stort egg
2 dl sukker
2 ss karamellsaus
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
75 g smør
1 dl melk
2,75 dl hvetemel
 
Dumlekrem
3 dl kremfløte
200 gram Dumle karameller
 
 
FREMGANGSMÅTE:
 
Start noen timer før (ca. 5 timer) eller gjerne dagen i forveien med å lage dumlefløten.
Del Dumle i små biter.
Kok opp kremføten i en kjele.
Ta kjelen av platen og ha de oppdelt dumlene i den varme fløten.
La dumlen smelte helt og rør fløten jevn.
Sil gjerne av for å være sikker på at alt er smeltet.
Settes i kjøleskapet i minimum 4 timer eller gjerne til dagen etter.
 
Smelt smør.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Pisk inn karamellsaus, bakepulver og vaniljesukker.
Bland det smeltede smøret og melk.
Vend dette inn i deigen vekselsvis med melet til en jevn og klumpfri deig.
 
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll i deigen til formene blir 2/3 fulle.
Stek muffinsene i ovnen ved 180 grader i ca. 15-20 minutter,
eller til de er gyldne og gjennomstekte.
Avkjøl helt.
 
Pisk dumlefløten til en tykk og fluffy krem.
Fyll kremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver cupcake.
Oppbevares kjølig fram til servering.
Grunnoppskriften fant jeg {Her, på Det Søte Liv}
 
Kos dere masse!!
Klemmer fra
Hilde Pernille
 

2 kommentarer:

  1. Wow wow seier eg bare,dei såg både lekre og gode ut:)
    Fin ny veke til deg!
    Klem fra Lillian

    SvarSlett
  2. Du er flink! Lekkert!!

    Men Dumlekrem....? Næææææææi takk. :P *liker ikke karamell*

    SvarSlett

På grunn av mye spam-kommentarer, er jeg nødt til å ha ordrebekreftelse på kommentarene- beklager dette.
Håper du likevel legger igjen spor etter deg.
Det settes stor pris på!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...